18 dic 2012

Detalls del vol al Puigllançada.

Alguns amics de l'Alioth de pujada cap al cim.

Atenció, socis enamorats dels vols de muntanya, us adjuntem alguna informació necessària si voleu intentar el Puigllançada el proper cap de setmana:

Informació del vol: 
Es tracta d'un vol espectacular de molt desnivell, ens enlairarem a 2.400 m. i aterrarem a 800 m., planeig obligat de 4,7. 
La duració del vol serà d'uns 20 minuts com a mínim. 
Condicions hivernals amb temperatures negatives assegurades al cim.

La pujada:
Des del Coll de Pal cal pujar 400 metres de desnivell. Probablement hi haurà un pam de neu verge encrostada pel vent. 
Els que vagin millor equipats obriràn traça per tal que els altres estalviïn esforços i inconvenients, com mullar-se massa els peus. 
Compteu una hora aproximada d’ascensió a peu, per a una pujada de pendent mitjana. 
Ascendió molt fàcil, adient per acompanyants, adults i nens, sempre que el calçat sigui adient.

Material:
Imprescindible: mitjons i samarreta de recanvi per tal d’assegurar peus i cos secs durant el vol. No cal material específic de muntanya, com raquetes o grampons. Molt important dur roba d'abric i calçat adient (botes de gore-tex seria l'idoni), també uns bon guants seran primordials per suportar un vol de 20 minuts, preveieu com a mínim uns guants d’esquí.

Recomenat: roba interior tèrmica de secat ràpid, hidròfuga (que repèl l’aigua cap a l’exterior evitant que la humitat estigui en contacte amb la pell). Bosses de plàstic pels peus (en cas de que les botes ens quedin xopes a la pujada, amb les bosses de plàstic intentarem al menys que els mitjons secs de recanvi que ens posarem abans del vol quedin aïllats de l’aigua).

Horaris i localitzacions:
No caldrà matinar massa donat que en menys d’una hora hauríem d'haver arribat adalt. Ideal per acompanyants amb ganes de fer un cim fàcil i tremendament bonic. 

Sí caldrà que ens organitzem per pujar amb els cotxes al Coll de Pal i tornar a recollir-los. Si ho necessitem podem llogar un servei de taxi que caldria avisar amb antelació, per això és important que ens aviseu si veniu sols sense acompanyant que us baixi el cotxe. Tant si ho fem dissabte com diumenge, els horaris són els mateixos:

09:00 Trobada al Bar Cadí de Guadiola de Berga (teniu la  balisa al Google Earth).
10:00 Organització de la pujada i sortida cap al Coll de Pal.
11:00 – 11:30 Inici de l'ascensió.
12:30 – 13:00: Primers enlairaments.

Aterratge a un prat a l’oest del Camping Espelt, situat a la Carretera B-402, entre Guardiola de Berga i la Pobla de Lillet (teniu la balisa al Google Earth).
Es preveu que al voltant de les 14:00 hauríem d’haver aterrat tots.

Dia del vol:
Com el permís del Parc Natural el tenim per tot cap de setmana (22 i 23 de desembre), dijous decidirem, en funció de la meteo, quin dels dos dies hi anem. Estigueu atents al blog i al Facebook, que és on publicarem la decisió final. 

Aviseu-nos els interessats i us farem arribar les balises per mail.

Ens veiem al Puigllançada!

No hay comentarios: