31 may 2012

Ajornada la sortida a la Cerdanya, proposta de noves dates!




Malauradament hem d'ajornar la sortida a la Cerdanya d'aquest diumenge, mireu les previsions a Bellver i Puigcerdà i veureu que hi ha massa probabilitat de pluja com per intentar cap ruta de vol.

Ens hem plantejat fer un intercanvi de dates amb la sortida del Mont Perdut del dia 1 de juliol, però tampoc a Ainsa la previsió és bona per aquest diumenge.

També ens hem plantejat tornar a organitzar la nova ruta circular al camp de vol, però, encara que sense tanta probabilitat de pluja, també hi ha risc de tempesta a Vilafranca a mig matí.

Estigueu atents a les noves dates, que molt probablement seran:


9 ó 10 de juny: ruta circular i barbacoa al camp de vol.

14 de juliol: sortida a la Cerdanya.

I no oblideu que el 16 de juny tenim el sopar de club de l'estiu! Aquest any, a petició de les noies del club, l'organitzarem a algun lloc de Barcelona on després de sopar es pugui fer una copeta i... elles volen anar a ballar, prepareu-vos! :-)


28 may 2012

Sortida a la Cerdanya.



Ja la tenim aquí!!!!

Aquest proper diumenge, 3 de juny, tornem a la Cerdanya, possiblement la sortida més esperada per la gent del club. 

No sabem si és per la preciositat de la zona, per la possibilitat de fer la ruta del Cadí, per si ens podem acostar al Puigmal, per l'hospitalitat de l’aeròdrom d’Alp, per l’esmorçar de forquilla... no sabem exactament quin és el motiu però el cert és que tothom vol tornar a la Cerdanya!

Així ens ho vau demanar a la reunió del club i per això la vam tornar a incloure al calendari. Haurem de matinar, sí, però recordeu que potser aquesta, junt amb la ruta del Mont Perdut el proper juliol, són les matinades millor recompensades que fareu en tot l’any! :-D

Estem en una època de l’any en que no ens podem permetre sortir tard si volem fer un vol de muntanya, per això quedarem a les 07:00 a l’Aeròdrom d’Alp (mireu com arribar),  farem el briefing i ens enlairarem de seguida. 

Si no hi ha vent, o hi ha una mica de nord, intentarem dos rutes. Per una banda la Volta al Cadí i pas pels cims del Cadí, i per altra banda ens plantejarem l’ascens al Puigmal per les veles reflex (als asistents us enviarem un track del vol que va fer l'Armand sobre el Puigmal fa tres anys).

Després del vol, a les 11:00, farem el tradicional esmorçar de forquilla a la Sideria Urvati, al mateix aeròdrom. Un menú de 9 € que inclou: butifarra, escalivada, ous, llom, seques, truita, cansalada, migas, pinxo, beguda (sidra, vi, aigua) i café inclosos.

I no oblideu els banyadors, us asseguro que després d’un vol espectacular i un esmorçar de sidreria, ve molt de gust un banyet a la piscina del mateix aeròdrom per cloure un dia rodó!

Necessitem confirmació dels que vindreu, i molt especialment dels que us quedeu a l’esmorçar de forquilla, abans de dijous al matí.


Preu de la sortida: 15 € (inclou taxa utilització aeròdrom 4€).
Esmorçar de forquilla: 9 €


25 may 2012

Últimes informacions Aerosport.




Atenció! Ens han concedit un canvi d'ubicació de la carpa Paramotor Barcelona, ja no estem situats a la carpa nº17, estem a la nº32, molt millor ja que així estem a peu de pista. Podeu veure l'ubicació al plànol.


Als que us heu inscrit a la Ruta de Montserrat ja us vam enviar els punts GPS per mail, si algú no els ha rebut aviseu-nos i us els farem arribar. 


Als que ens heu preguntat per la zona d'acampada, quan arribeu a l'aeròdrom pregunteu i us indicaran on l'han ubicat.



Us deixem un video de la presentació de l'edició d'enguany.




I si veniu amb nens també ho passaran bé! Mireu el reportatge que va difondre l'Info K (informatiu de TV3 per a nens i joves), Passió per Volar.


Us informo que l'organització oferirà uns menús (els teniu a sota, cliqueu la imatge per fer-la gran) al restaurant de l'aeròdrom durant el cap de setmana. Els pilots que fan el vol de demostració de dissabte al vespre estan convidats al sopar, junt amb les seves parelles. Hem intentat que ens convidéssin a tots però no ho hem aconseuit :-(  Tot i així, si algú es vol quedar al sopar, aviseu-me per fer la reserva dels tíquets i que ens posin tots junts a la taula.


Ens veiem dissabte/diumenge!



19 may 2012

26 y 27 de mayo, fin de semana Aerosport.


Os recordamos que el fin de semana del 26 y 27 de mayo se celebra en el aeródromo de Ódena (Igualada) la 20ª edición del certamen Aerosport, la única feria aeronáutica que se organiza en toda Catalunya. 
Paramotor Barcelona participa como expositor y también con distintas actividades que encontraréis en el programa, como una Charla Técnica y Plegado de Paracaídas de Emergencia, un Vuelo de Demostración de Paramotores y una Ruta de Vuelo a Montserrat.

Taller de plegado de paracaídas:

Se realizará el sábado 26, de 15:00 a 17:00, en el hangar habilitado como sala de conferencias del aeródromo (nº 2 del plano). Por favor sed puntuales!
El taller lo impartirá Carles Torres de Stripair, más que reconocido profesional del mundo del parapente, y muy concretamente especialista en el plegado de paracaídas de emergencia y en la reparación de parapentes.
Una vez acabada la charla procederemos al plegado in situ de un paracaídas y entre Carles Torras y Armand Rubiella intentarán dar respuesta a todas vuestras dudas y consultas.

Atención socios!
La asistencia al taller es gratuita.
Precio plegado paracaídas para socios del club 24 € (siempre que nos lo entreguéis el fin de semana de Aerosport o antes). Precio resto del año 36 €.
Los que necesitéis plegar vuestro paracaídas nos lo podéis entregar allí mismo (recordad abrirlo y ventilarlo unos tres días antes). Si queréis asistir a la ruta del domingo nos podéis dar el paracaídas después de aterrizar, vosotros lo abrís y nosotros lo plegaremos una vez aireado. Os devolveremos los paracaídas en el plazo máximo de una semana. Los que vengáis a la salida de vuelo a la Cerdanya el 3 de junio, contad que lo tendréis listo para esa fecha.
Vuelos de demostración en paramotor:

Están previstos el sábado 26, a las 19:00. Un reducido grupo de pilotos del Club Paramotor Barcelona realizarán un vuelo de corta duración con la intención de mostrar la simplicidad del vuelo en paramotor. 
Muchos de vosotros nos habéis preguntado por la posibilidad de volar el sábado por la tarde desde el aérodromo. Esta posibilidad no está confirmada, ni lo podrá estar hasta el mismo sábado. 
Una vez aterrizado el grupo de paramotores se cierra la parrilla de vuelos de demostración. Será en ese momento, y dependiendo de si hay o no mucho tráfico aéreo, cuando el controlador nos autorizará o denegará la posibilidad de realizar un vuelo extra en paramotor. Pensad que muchas avionetas llegan volando hasta el certamen y una vez finalizado el día de feria, algunos pernoctan en Igualada pero otros regresan volando a su lugar de origen. Dependemos de la cantidad de aviones que quieran despegar en ese instante, y por eso no podremos disponer de autorización de vuelo hasta llegado el momento.
Los que venís el sábado y estéis interesados en la posibilidad de volar a última hora avisadnos para tener una previsión, hay que hacer una relación de pilotos y que podáis contar con la autorización, ya que necesitaréis una acreditación para poder acceder a la pista. 
El sábado por la noche se habilitará una zona de acampada para los que queráis dormir en el aeródromo.

Ruta de vuelo a Montserrat:
Esta ruta la realizaremos el domingo 27, de 7:30 a 9:30
Briefing obligatorio a las 7:30 en la carpa del Club Paramotor Barcelona (nº 47 en el plano). Por favor sed puntuales!
Os explicaremos la ruta que haremos en función de la meteo. Marcaremos unas pautas y protocolos que son muy sencillos pero a la vez muy estrictos. Aunque nosotros haremos un briefing adaptado a las necesidades de los paramotores, es interesante que os leáis los procedimientos de tráfico aéreo en Aerosport 2012
No olvidéis que en un aeródromo convivimos con otras muchas aeronaves y que, aunque disponemos de una ventana de tiempo que es exclusiva para nuestro vuelo, en el caso de un imprevisto o incidencia es imprescindible respetar las órdenes del controlador aéreo. Por supuesto dispondremos de emisora de banda aérea y es obligatorio el uso de vuestro walkie y GPS.
Todos debéis solicitar permiso de despegue/aterrizaje y marcaremos también un protocolo a seguir en caso de que alguien pierda la comunicación por radio. 
Os reiteramos que la asistencia al briefing es absolutamente obligatoria y que ningún piloto podrá despegar si no dispone de walkie y GPS o si no ha asistido al briefing de las 7:30.
A los pilotos que realicen la ruta de vuelo la organización les entregará una bolsa con obsequios de los patrocinadores del evento.
Los interesados confirmadnos vuestra asistencia cuanto antes ya que hay un límite de 20 paramotores para realizar la ruta. Además hay que entregar a la organización una relación de pilotos y también necesitaréis una acreditación para poder acceder a la pista. A los inscritos os mandaremos las balizas de la ruta por mail..

En el mapa podéis ver la localización del aeródromo, también podéis consultar cómo llegar.
Para cualquier consulta no dudéis en poneros en contacto con nosotros por mail, o en los teléfonos habituales:
93 490 33 43 - 659 99 11 66. 


Os esperamos en Aerosport!

11 may 2012

Avanç de les properes activitats.


26 i 27 de maig Aerosport.
3 de juny La Cerdanya.
Els propers 26 i 27 de maig s’organitza a l’aeròdrom d’Òdena (Igualada) una nova edició de la Fira Aerosport, un esdeveniment d’aviació general i esportiva que enguany celebra el seu 20è aniversari, nosaltres hi participarem amb diferents activitats!
En primer lloc hi serem presents amb un stand a la fira. D’altra banda, organitzarem tres activitats de club durant el cap de setmana.
Dissabte 26 de maig.
De 15:00 a 17:00 Taller de plegat de paracaigudes. 
En primer lloc farem una xerrada tècnica a càrrec d’en Carles Torres de Stripair. En Carles és un gran professional i especialista en el plegat d’emergències i ens aportarà el seus interessants punts de vista. Després de la xerrada farem in situ el plegat d’un paracaigudes, per tal que veieu el procediment i les passes a seguir. Els que vulgueu plegar el vostre paracaigudes ens el podeu donar allà mateix. Recordeu que s’ha de ventilar, per tant l’heu de dur desplegat, l’hauríeu d’obrir tres dies abans i ficar-lo dins d’una bossa amb molta cura, evitant que s’enredin els cordinos. Qui vulgui fer la ruta del dia següent ens el pot donar el mateix diumenge un cop finalitzada la ruta, sense desplegar. Us els tornarem al cap d’una setmana.
Preu plegat paracaigudes socis club: 24 € (preu normal 36 €).
20:00 Vols de demostració en paramotor.
Al capvespre, un petit grup de pilots del club realitzaràn uns vols de demostració per tal de donar a conèixer aquesta especialitat de vol als assistents a la fira.
Diumenge 27 de maig.
07:30 Ruta de vol a Montserrat. 
Sortint des de l’aeròdrom d’Òdena els socis del Paramotor Club Barcelona farem una ruta de vol a Montserrat, i en funció de les condicions del dia ens plantejarem la possibilitat de fer tota la volta a Montserrat, amb la premisa de que a les 10:00am tothom ha d’haver aterrat per donar pas al vol d’altres aeronaus.
I el següent cap de setmana....
Diumenge 3 de juny.

Tornem a la Cerdanya! 
Intentarem una ruta al Cadí o al Puigmal depenent de la meteo.
Us ampliarem tota la informació però ja us podeu reservar les dates!

3 may 2012

Ajornat el curs d'adaptació i la sortida de lliure d'aquest cap de setmana.

Finalment hem decidit ajornar l'activitat que teníem prevista a Organyà aquest cap de setmana. Tot i que la previsió ha millorat i que segurament es podrà volar, hi ha massa inestabilitat i veiem molt difícil poder tirar endavant la totalitat del curs, ja que la probabilitat de pluja a les tardes és alta.
En conseqüència, la sortida de lliure també queda ajornada.
Hem de veure en quines dates ho podem tornar a programar, no és fàcil encaixar-ho en el nostre calendari però busquem un nou cap de setmana i us informem.
La previsió al Penedès és millor que al Pirineu i pre Pirineu, per tant estarem al camp de vol el cap de setmana.