5 feb 2009

L'IMPORTÀNCIA DEL PARACAIGUDES

Llançament del paracaigudes sobre la Gran Muralla Xinesa.

http://www.youtube.com/watch?v=VWuEmtKCOi4

El protagonista del vídeo és en César Maldonado, company de l'Equip Europeu de Paramotor (quelcom així com els Globetrotters del Paramotor), amic i col·laborador nostre des de fa molts anys.

Es tracta d'un vol entre mànega i mànega de competició al Mundial de Paramotor de Xina al 2007. En César ha d’obrir el paracaigudes després que un pilot despistat se li tiri a sobre i se li quedi enganxat al parapent!

Amb més alçada, i per tant, més temps de reacció, en César hagués vist com el pilot "agressor" es desenganxava i la seva vela s'estabilitzava, sense necessitat d’obrir l’emergència, però quan es vola baix no es pot dubtar massa...

En tot cas, el paracaigudes s'obre i el salva d'un incident que podria tenir conseqüències greus.

L’entrevistador... en Ramón Morillas!

Us sona el nom??? Quatre cops Campió del Món de Paramotor, posseïdor de gairebé tots els rècords mundials, guanyador del Mundial de Xina i al vídeo fa d’entrevistador primer i de “sherpa” després, carregant el motor d’en César...

El paracaigudes és un element de seguretat absolutament necessari. Moltes escoles recomanen la seva instal·lació des del primer vol. Nosaltres creiem que no cal dur-lo tan aviat, però sí que us recomanem clarament instal·lar-lo quan comenceu a volar en grup o en rutes lluny del camp.

Des del primer dia que el paracaigudes ens acompanya, no volarem mai més sense ell!!!


Armand Rubiella

No hay comentarios: