24 mar 2014

29 i 30 de març: curs de perfeccionament en paramotor



Filmació d'una plegada asimètrica provocada amb la màxima brusquetat pel pilot, en la que s'aprecia la ràpida recuperació del vol estable amb una vela de nivell 1.


Us recordem que el proper cap de setmana, 29 i 30 de març, organitzem el Curs de Perfeccionament en Paramotor. 

Es tracta d'un curs molt interessant, podríem dir que gairebé imprescindible per a tots els que voleu de forma habitual. Els socis que ja heu fet aquest curs previament i esteu interessats a tornar-lo a practicar, podeu fer-lo a meitat de preu sempre que tinguem disponibilitat de places.


PRESENTACIÓ:
El paramotor és un aparell prou tècnic com perquè l’aprenentatge bàsic no acabi en un curs de 8 dies. Un cop haguem automatitzat el que hem après al curs d'iniciació, necessitarem aprendre, en el curs de perfeccionament, fins a on podem accionar els comandaments per trobar els límits de la nostra vela.

Un vianant que es creua sobtadament quan anem a aterrar; una aeronau que se’ns acosta per sorpresa; un gir massa a prop d’un relleu... a tots ens ha arribat una situació imprevista en el moment menys esperat. Només si coneixem amb exactitud les reaccions de la nostra ala ens evitarem ensurts. Un mal gest, una brusquetat, una sorpresa, i el nostre vol pot esdevenir un petit o gran problema, que ens provoqui un incident més o menys costós si trenquem alguna cosa, o simplement que li perdem confiança a l’activitat que més ens agrada.

El curs de perfeccionament ens farà conèixer els límits del vol del nostre aparell, per tant, ens donarà la gran confiança de saber què passa si un dia necessitem forçar un gir sobtadament, o apurar una maniobra a l’enlairar-nos o a l’aterrar.

Com pilots, cal que coneixem què li podem demanar a la nostra vela, fins a on la podem forçar, fins a on ens farà cas o, si ens passem de comandament, com ho detectarem i com haurem de reaccionar. 


Aquest és un curs que mai no aprendràs en els llibres, cal que el facis volant, i com sempre, sota la supervisió més qualificada possible.

DATES:
29 i 30 de març.

HORARIS:
Dissabte 29/03:
07:30 a 11:30 Classes pràctiques.
12:00 a 13:30 Classe teòrica.
14:00 a 15:00 Dinar.
15:30 a 19:30 Classes pràctiques.

Diumenge 30/03:
07:30 a 11:30 Classes pràctiques.
12:00 a 13:30 Classe teòrica.
14:00 a 15:00 Dinar de fi de curs.
15:30 a 19:30 "Deures"i pràctiques no obligades.

OBJECTIUS:
- Conèixer i explotar el recorregut dels comandaments del paramotor, frens, trims, accelerador de la vela i accelerador motor (diferents maneres de girar i cadenciar el gir).
- Conèixer i explotar les maniobres bàsiques de descens ràpid: orelles i plegada asimètrica*.
- Conèixer la pre-pèrdua i establir el límit de la pèrdua*, tant en vol recte com en gir.
- Conèixer les maniobres avançades per un aterratge de precisió. 
- Aprendre a dissenyar un pla de vol correctament. 
- Conèixer la teoria avançada de pilotatge (girs) i navegació.
- Introducció a la teoria del vol tèrmic, dinàmic, aprofitament i/o optimització de les derives. 
- Inflat de cara a la vela: variants i posicions bàsiques per entrenar aquest tipus d’inflat.

* Alguns models de veles reflex no podran fer l'entrada en pèrdua i/o plegada asimètrica.

Nº MÀXIM D'INSCRITS:
5 pilots.

REQUISITS:
Disposar d'equip propi adient al pes del pilot.
Paramotor en bon estat.
Vela homologada en LFT A o B, DHV 1 ó 1-2.
Casc amb comunicacions. 
Walkie.
Paracaigudes d'emergència.

PREU:
Socis 220 €.
No socis 270 €.
50% de descompte per aquells que ja heu fet el curs previament i el voleu tornar a fer.

7 mar 2014

Ruta circular, calçotada i... els videos de la tirolina!

Recordeu que el diumenge 16 de març organitzem la ruta circular a vista i la clàssica calçotada al camp de vol. Aquest any, a més, aprofitarem per passar els videos dels llançaments de paracaigudes, la última i exitosa sortida que vam fer amb el club a Organyà, no us podreu amagar, us tenim a tots filmats!

La calçotada:

Estarà tot inclòs, aperitiu, calçots, salsa, pa, vi, aigua, gasosa, postre i cafè. 

El preu serà de 10 €, així queda un petit remanent pel club, per poder comprar les coses comuns que es necessiten a la nau, com carbó, plats i coberts, papel WC, tovallons, oli, productes de neteja, etc.

Preu per a la gent que no menja calçots: 5 €

Preu nens 3 €, macarrons amb tomàquet i salsitxes, beguda i postre. Qui prefereixi portar el seu propi menjar pels nens pot fer-ho, tenim 2 microones per escalfar el que calgui.

Un cop acabats els calçots tothom es podrà fer la carn a la brassa. Recordeu que cadascú es porta la seva pròpia carn.
Ara només queda que ens digueu qui vindrà i què mengeu, confirmeu el més aviat possible per fer una bona previsió, data límit dijous 13 de març.

Calçots no en faltaràn... no hi faltis tu!!!

La ruta circular:

Abans de la calçotada organitzarem una ruta de navegació a vista al camp de vol, una activitat divertida però alhora senzilla i apta per a tothom. Potser haureu de fer un vol circular, potser un vuit, potser una línia recta, potser una recta i una rodona (tipus xupa-xups), ho sabreu dissabte a la tarda.
Haureu de dur el vostre GPS encès però amagat, no el podeu veure ni consultar. L'objectiu és traçar amb el track del gps la línea més propera possible a la línia marcada sobre el mapaNomés a l'aterrar els mirarem i veurem qui s'ha acostat més al recorregut marcat. Els mapes us els enviarem per mail dissabte a la tarda perquè vosaltres mateixos els pugueu imprimir. Confirmeu-nos els que veniu per enviar-vos el mail. Si algú no es pot imprimir el mapa dissabte aviseu-nos i us el portarem imprès diumenge.
Els tres recorreguts que s'acostin més a la línia marcada al mapa tindràn premi, i recordeu que en Ricard Pineda... va guanyar un Ferrari! :-)

I a la tarda... els videos de la tirolina:

Després de la calçotada passarem els videos de tots els salts de la tirolina amb els llançaments dels paracaigudes. 

Els comentarem un per un, podrem observar els temps d'obertura i comentarem les formes de llançament. 

Serà una feina molt interessant!