2 sept 2012

8 i 9 de setembre: curs de perfeccionament de paramotor.



Filmació d'una plegada asimètrica provocada amb la màxima brusquetat pel pilot, en la que s'aprecia la ràpida recuperació del vol estable amb una vela de nivell 1.


Us recordem que el proper cap de setmana, 8 i 9 de setembre, organitzem el Curs de Perfeccionament de Paramotor.

PRESENTACIÓ:
El paramotor és un aparell prou tècnic com perquè l’aprenentatge bàsic no acabi en un curs de 8 dies. Un cop haguem automatitzat el que hem après al curs d'iniciació, necessitarem aprendre, en el curs de perfeccionament, fins a on podem accionar els comandaments per trobar els límits de la nostra vela.

Un vianant que es creua sobtadament quan anem a aterrar; una aeronau que se’ns acosta per sorpresa; un gir massa a prop d’un relleu... a tots ens ha arribat una situació imprevista en el moment menys esperat. Només si coneixem amb exactitud les reaccions de la nostra ala ens evitarem ensurts. Un mal gest, una brusquetat, una sorpresa, i el nostre vol pot esdevenir un petit o gran problema, que ens provoqui un incident més o menys costós si trenquem alguna cosa, o simplement que li perdem confiança a l’activitat que més ens agrada.

El curs de perfeccionament ens farà conèixer els límits del vol del nostre aparell, per tant, ens donarà la gran confiança de saber què passa si un dia necessitem forçar un gir sobtadament, o apurar una maniobra a l’enlairar-nos o a l’aterrar.

Com pilots, cal que coneixem què li podem demanar a la nostra vela, fins a on la podem forçar, fins a on ens farà cas o, si ens passem de comandament, com ho detectarem i com haurem de reaccionar. 


Aquest és un curs que mai no aprendràs en els llibres, cal que el facis volant, i com sempre, sota la supervisió més qualificada possible.

DATES:
8 i 9 de setembre.

HORARIS:
Dissabte 8/09:
07:30 a 11:30 Classes pràctiques.
12:00 a 13:30 Classe teòrica.
14:00 a 15:30 Dinar.
16:00 a 20:00 Classes pràctiques.

Diumenge 9/09:
07:30 a 11:30 Classes pràctiques.
12:00 a 13:30 Classe teòrica.
14:00 a 15:30 Dinar de fi de curs.
16:00 a 20:00 "Deures"i pràctiques no obligades.

OBJECTIUS:
- Conèixer i explotar el recorregut dels comandaments del paramotor, frens, trims, accelerador de la vela i accelerador motor (diferents maneres de girar i cadenciar el gir).
- Conèixer i explotar les maniobres bàsiques de descens ràpid: orelles i plegada asimètrica*.
- Conèixer la pre-pèrdua i establir el límit de la pèrdua*, tant en vol recte com en gir.
- Conèixer les maniobres avançades per un aterratge de precisió. 
- Aprendre a dissenyar un pla de vol correctament. 
- Conèixer la teoria avançada de pilotatge (girs) i navegació.
- Introducció a la teoria del vol tèrmic, dinàmic, aprofitament i/o optimització de les derives. 
- Inflat de cara a la vela: variants i posicions bàsiques per entrenar aquest tipus d’inflat.

* Alguns models de veles reflex no podran fer l'entrada en pèrdua i/o plegada asimètrica.

Nº MÀXIM D'INSCRITS:
5 pilots.

REQUISITS:
Disposar d'equip propi adient al pes del pilot.
Paramotor en bon estat.
Vela homologada en LFT A o B, DHV 1 ó 1-2.
Casc amb comunicacions. 
Walkie.
Paracaigudes d'emergència.

PREU:
Socis 220 €.
No socis 270 €.

Examens alumne avançat parapent.


Atenció als que voleu tenir el títol de pilot de parapent. Aquest mes de setembre hi ha dos convocatòries d'Examen d'Alumne Avançat de Parapent (AVA), una a Àger i una a Organyà. Si us és massa just, en teniu una altra al mes de novembre a Àger.

Trobareu tota la informació, dates, guió d'examen, sistema de puntuació i full d'inscripció a aquest enllaç de la FAC.

Els que ja teniu el títol de pilot de paramotor no heu de fer l'examen teòric, només el pràctic. Els que teniu l'examen teòric d'alumne avançat (bloc comú) aprovat d'alguna convocatòria anterior, tampoc us cal fer l'examen teòric, només el pràctic.

Recordeu que heu de dur el vostre llibre de vols amb els vols signats, si encara teniu vols pendents de signar fem-ho quant abans.

Animeu-vos els que voleu en lliure habitualment!

Recordatorio "Bucea y Vuela".


Os recordamos que el martes 11/09 (festivo en toda Catalunya al tratarse de la Diada), organizamos una nueva actividad en el club, ¡el "Bucea y Vuela"!

Si la meteo lo permite, realizaremos un vuelo local en paramotor a primera hora de la mañana, y posteriormente nos desplazaremos a la Illa Mateua, junto a l'Escala. Allí, y de la mano de Vicente, instructor profesional de buceo y amigo de nuestros socios Ángel, Marce y Álex, tendremos la oportunidad de disfrutar de una maravillosa jornada de buceo para todos los niveles.

Los que ya estáis inscritos recibiréis un mail con los datos que necesitamos de cada uno (nombre, apellido, estatura, peso y número de pie). Estos datos únicamente los necesitamos en el caso de que hagáis el bautismo o necesitéis alquilar el material, si disponéis de vuestro propio equipo de buceo, con vuestro nombre y apellidos es suficiente.

Si aún no habéis confirmado vuestra asistencia, os informamos de que el último día para poderse apuntar es el martes 4/11.

¡Daos prisa!